Πρακτική Σκοποβολή (IPSC)

Η Πρακτική σκοποβολή (IPSC) είναι ένα άθλημα δραστήριο και ψυχαγωγικό. Για κάποιους σκοπευτές είναι χόμπι και για άλλους αθλητισμός. Απαιτεί ταχύτητα, σκοπευτική ακρίβεια, στρατηγική και αντίληψη. Είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες από 12χρ. ως 80χρ. για αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι ανάλογες κατηγορίες (junior,lady,senior,super senior).

Στο συγκεκριμένο άθλημα οι σκοπευτές παίρνουν μέρος κάθε φορά σε διαφορετικά σενάρια μέσα στα στάδια στα οποία καλούνται να αθληθούν με σκοπό να πετύχουν στον πιο γρήγορο χρόνο, με σκοπευτική ακρίβεια τους στόχους όπου έχουν αντιληφθεί, είτε χάρτινους είτε μεταλλικούς, κάποιοι στόχοι είναι κινούμενοι, άλλοι κρυμμένοι και άλλοι στάσιμοι.

Ο συνδυασμός του ταχύτερου χρόνου και την μεγαλύτερη ευστοχία φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για την μεγαλύτερη ασφάλεια του αθλήματος και την κρίση αποτελέσματος σε κάθε στάδιο υπάρχει ο κριτής πάντα πίσω από τον αθλητή, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ραβδωτών αναλαμβάνει να σας ξεναγήσει στα μονοπάτια της πρακτικής σκοποβολής τηρώντας απόλυτα τους αθλητικούς σκοπευτικούς κανόνες ασφαλείας με σκοπό την μάθηση ,την πειθαρχεία και την εξέλιξη των αθλητών του συλλόγου μας.

Comments are closed.