Χωρίς θεατές από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο ΤΟΚΙΟ

https://tokyo2020.org/

Το Σάββατο 20 Μαρτίου, συναντήθηκαν διαδικτυακά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο, η Οργανωτική Επιτροπή Τόκιο 2020 και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, με σκοπό τη συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας των πολυαναμενόμενων αγώνων. Οι συζητήσεις για τους θεατές από το εξωτερικό είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2020 και είχε προσδιοριστεί ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τέλη Μαρτίου ανάλογα πάντα με τις εξελίξεις της πανδημίας.

Στην χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση ανακοινώθηκε η απόφαση την ιαπωνικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος θεατών από το εξωτερικό στην Ιαπωνία εξαιτίας της πανδημίας του covid-19. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή αποδέχτηκε τα μέτρα ασφαλείας για τους συμμετέχοντες και τους Ιάπωνες πολίτες που παρουσίασε η ιαπωνική πλευρά. Η ανακοίνωση έγινε χθες, τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων στο Τόκιο. Επίσης, η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τους ξένους θεατές που είχαν αγοράσει εισιτήρια.

«Μοιραζόμαστε την απογοήτευση όλων των ενθουσιωδών οπαδών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων από όλο τον κόσμο, και φυσικά τις οικογένειες και τους φίλους των αθλητών, που σχεδίαζαν να έρθουν στους Αγώνες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach. «Για αυτό λυπάμαι πραγματικά. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια μεγάλη θυσία για όλους. Έχουμε πει από την αρχή αυτής της πανδημίας ότι θα απαιτήσει θυσίες. Αλλά έχουμε επίσης δηλώσει ότι η πρώτη αρχή είναι η ασφάλεια. Κάθε απόφαση πρέπει να σέβεται πρώτα την αρχή της ασφάλειας.»

Πηγές:

StatemStatement on Overseas Spectators for the Olympic and Paralympic Games Tokyo 2020

IOC AND IPC RESPECT AND ACCEPT JAPANESE DECISION ON OVERSEAS SPECTATORS

“SAFETY FIRST” TOKYO 2020 GAMES TO EXCITE AND INSPIRE THE WORLD

Comments are closed.