Βασικές αρχές ανάπτυξης πρακτικής σκοποβολής

Αγαπητοί συναθλητές, συναθλήτριες και φίλοι της πρακτικής σκοποβολής,

Ένας ακόμα αγώνας βρίσκεται μπροστά μας σε εξέλιξη. Αυτή τη φορά δεν θα βρισκόμαστε στα σκοπευτήρια όπως συνηθίζουμε αλλά στην κάλπη. Είναι ευκαιρία να δουλέψουμε όλοι μαζί για κοινούς σκοπούς, νέους στόχους και επιτυχίες.

Ήρθε ο καιρός να αναδειχθεί το άθλημα μας και οι προσπάθειες των σωματείων και των αθλητών στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα. Τώρα είναι η στιγμή να βγει από την αφάνεια όπου τόσα χρόνια βρισκόταν και να πάψει πια να είναι η πρακτική ο φτωχός συγγενής της οικογένειας του αθλήματος.

Σκοπός μας να αναγνωριστεί η αξία των σωματείων και των αθλητών, που με δικό τους κόπο και κόστος δουλεύουν για να πάνε τη χώρα μας ψηλά. Χρειάζεται η ομοσπονδία να αποδώσει τα μέγιστα σε εκείνους που μας τιμούν φορώντας τις γαλανόλευκες εμφανίσεις και με ιδιαίτερο βάρος στις νεότερες ηλικίες, στα παιδιά για να έχει μέλλον το άθλημα στη χώρα. Περισσότερα παιδιά, περισσότερες επιτυχίες, μεγαλύτερα όνειρα και ελπίδες.

Άμεση προπονητική στήριξη, ηθική και προπάντων οικονομική σε όλες τις κατηγορίες (πιστόλι, λειόκανο, τουφέκιο) και αθλητική προετοιμασία σε κατάλληλα σκοπευτήρια ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 

Βασική δέσμευσή μας, η δυνατότητα ύπαρξης χώρου προπόνησης για κάθε σωματείο, κάτι που αν και θεωρείται αυτονόητο είδαμε όλοι ότι τελικά δεν είναι, αφού πολλοί σύλλογοι έμειναν για μεγάλο διάστημα εκτός, εξαιτίας της μη έγκαιρης και σωστής διαχείρισης και την ανάγκη τελικά έξω θεσμικών παραγόντων για την επίλυση του θέματος. Δυστυχώς κινδυνεύουν να μείνουν πάλι στο κενό αφού για ακόμη μια φορά δε φαίνεται να γίνεται έγκαιρη προσπάθεια. Σημαντική προτεραιότητά μας αποτελεί επίσης και η  αναγνώριση και ανταμοιβή στα σωματεία που έχουν επενδύσει σε εγκαταστάσεις καθώς και το να δίνονται κίνητρα σε σωματεία που θέλουν να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο για άθληση.  Έτσι θα μπορούν όλοι οι υπάρχοντες αθλητές και όσοι  εισέρχονται τώρα στο άθλημα να χαίρονται τις ομορφιές του  στο μέγιστο βαθμό 

Μεγάλη μας επιθυμία, που θα αποτελέσει και μεγάλο στοίχημα για εμάς, είναι η δημιουργία εθνικού σκοπευτηρίου, ενός χώρου ισάξιο των διεθνών προτύπων που θα προάγει τη χώρα μας στα ανώτερα στρώματα του αθλήματος.

Ακόμη, βασικός μας στόχος, ο οποίος απευθύνεται σε  κάθε σωματείο, είναι ο περιορισμός της αναμονής και της γραφειοκρατίας με την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που ο κάθε σύλλογος  με μοναδικούς κωδικούς θα μπορεί να έχει οποιοδήποτε έγγραφο  τον αφορά χωρίς να περιμένει μέρες για να πραγματοποιηθεί  κάποιο αίτημα του και χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία.

Τολμηρό και καινοτόμο πλάνο μας, είναι  και η αξιοποίηση του βασικού οικονομικού πόρου της  χώρας μας, του τουρισμού. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την έκδοση προσωρινής σκοπευτικής ταυτότητας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε να μπορεί όποιος το επιθυμεί, μαζί με τις ομορφιές της χώρας μας να γνωρίσει και την ομορφιά του αθλήματός μας. Έτσι λοιπόν θα υπάρξει καθοδήγηση και ενίσχυση σε κάθε σωματείο που θα θελήσει να το επιχειρήσει.

Τέλος, με την εμπειρία μου ως επιχειρηματίας ευρωπαϊκού βεληνεκούς, ιδρυτής και Γενικός Γραμματέας του ΑΘλητικού Ομίλου Ραβδωτών, αναγνωρισμένος Missia εκπαιδευτής και αθλητής με  ευρωπαϊκές συμμετοχές,  είμαι πρόθυμος να συμβάλλω στην πρωτοπορία του αθλήματος ανιδιοτελώς. 

Είμαι έτοιμος να ακούσω τις φωνές όλων των αθλητών και των Προέδρων σωματείων και να προχωρήσουμε μαζί για την επίτευξη των στόχων μας, με βασικό όπλο αυτή τη φορά την αγάπη μας για το άθλημα. 

<< ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ>>

Υποψήφιος εκλογών Ε.Τ.Ε.Π.Σ

Ακτύπης Διονύσιος

Comments are closed.